Григор Димитров, който в рамките на няколко часа записа две победи в Монреал, тази вечер отново ще излезе на корта. Българинът елиминира вчера канадеца Алекси Галарно в турнира на сингъл - 6:4, 7:5, а по-късно постигна успех и в надпреварата на двойки. Димитров и партньорът му Андрей Рубльов победиха в изключително зрелищен мач опитните австралийци Матю Ебдън и Макс Пърсел с 3:6, 6:2, 10:8, за да продължат напред.

Тази вечер пред Григор има нова трудна задача - да елиминира Алекс де Минор, който е №21 в световната ранглиста. 23-годишният австралиец отстрани Денис Шаповалов в първи кръг в Монреал и ще играе срещу най-добрия български тенисист за трети път. Досега Григор и Де Минор си поделят по една победа. През 2019 г. на осминафиналите на US Open Димитров спечели със 7:5, 6:3, 6:4, но година по-късно австралиецът взе реванш на полуфиналите в Антверпен - 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

Двубоят им тази вечер ще бъде трети в програмата на корт №9, която започва в 18 часа българско време с мач на двойки. Преди срещата на Григор и Де Минор трябва да приключи и тази между Дженсън Бруксби и Роберто Баутиста Агут. Очакванията са българинът и австралиецът да стартират около 22 часа наше време.