Григор Димитров отпадна от US Open. Тенисист №1 на България загуби още първия си мач от турнира срещу французина Беноа Пер със 7:5, 3:6, 6:7, 2:6. Срещата трябваше да се играе вчера, но бе пренасрочена за днес.

Съперникът на Гришо е 49-и в световната ранглиста. До момента двамата имаха само една среща помежду си. Пер побеждава Димитров с 6:3, 6:4 на турнира от сериите “Чалънджър” в Холандия през 2008 година.

Хасковлията започна силно, а в третия сет нанесе своя първи удар, стигайки до пробив, след като изоставаше от 15:40. Веднага след това обаче той позволи на французина да заличи изоставането си и да изравни за 2:2. В петия гейм Димитров отново спечели подаването на 196-сантиметровия Пер, като и този път не успя да затвърди пробива, което доведе резултата до ново изравняване – 3:3.

В 11-ия гейм Григор стигна до трети пробив, който този път успя да затвърди и така да стигне до крайното 7:5.
После обаче последва спад в играта на Димитров, от който се възползва по-мощния французин. Пер спечели почти без проблеми следващите три части и затвори мача, а с това уби надеждите на българина за нещо повече в турнира.

Французинът ще се изправи срещу победителя от мача между Микаел Льодра (Франция) и Филип Колшрайбер (Германия) в следващия кръг.