Григор Димитров и Фредерик Нилсен отпаднаха от Мастърса в Маями. В сблъсък от полуфиналите не отпаднаха от опитните поляци Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски, надиграли с 4:6, 2:6.

Още от самото начало на полуфиналния двубой Фирстенберг и Матковски имаха сериозно предимство, достигайки до пробив в първия гейм на мача, а в следващите два сервис гейма на Димитров и Нилсен отново имаше брейкболи, които този път бяха спасени. Постепенно Гришо и датчанина стабилизираха подаванията си, но в същото време поляците бяха безпощадни в своите и в този първи сет загубиха всичко на всичко четири точки в геймовете, в които сервираха.

Началото на втората част също не бе никак добро - два пробива и преднина от 3:0 за Фирстенберг и Матковски. Димитров и Нилсен спряха серията на противниците си, връщайки единия пробив и намалявайки на 2:3, но не успяха да спечелят нов гейм.

Именно на турнира в Маями, точно преди десет години, Магдалена Малеева и Лизел Хубер спечелиха титлата при дамите, но за съжаление Гришо, макар и да се представи повече от отлично, не успя да повтори това нейно постижение.

Димитров и Нилсен напускат Маями с общ чек на стойност 57 640 долара от наградния фонд и всеки от тях ще получи по 360 точки за ранглистата, благодарение на които хасковлията ще се изкачи с около 80 места в сравнение със сегашното си класиране от №186, приближавайки се до дебют в Топ 100 в ранглистата на двойки.

За Гришо следват няколко седмици почивка, а следващият турнир, на който е подал заявка, е започващият на 14 април Мастърс в Монте Карло, където първата ни ракета ще открие и сезона на клей, съобщи tenniskafe.com.