Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Григор Димитров приключи в първи кръг участието си при двойките на Мастърса в Рим, след като в партньорство с Фредерик Нилсен отстъпиха с 4:6, 3:6 над специалистите в карето Скот Липски и Сантяго Гонзалес.

Днешният двубой започна с леко предимство за посрещащите и първите два гейма приключиха с пробиви, а в третия американо-мексиканското дуо имаше нови три шанса да спечели подаването на съперниците си. Гришо и Нилсен успяха да се измъкнат, но малко по-късно отново загубиха сервис гейма си, а до края на първата част дори не достигнаха до шанс за връщането на пробива.

Липски и Гонзалес набързо поведоха с 2-0 на старта на втория сет, задържаха преднината си, при 5-3 за пореден път спечелиха подаването на българо-датското дуо, нанасяйки по този начин четвърта поредна загуба на двойки за хасковлията, който при успех днес щеше да дебютира в Топ 100 на световната ранглиста.

Все пак първата ни ракета продължава участието си на сингъл, след като в неделя се наложи с 6:3, 6:4 над Маркос Багдатис и в спор за място на осминафиналите Гришо ще се изправи срещу световния №9 Ришар Гаске. Срещата между двамата ще се проведе във вторник или сряда.