Григор Димитров отпадна изненадващо още във втория кръг на турнира в Ротердам. Поставеният под номер 5 в схемата българин отстъпи с 2:6, 6:7(8) на дебютанта в надепреварата Жил Мюлер от Люксембург.

Досега двамата бяха играли само веднъж. Това се случи на турнира на трева Куинс в Лондон през 2012 година и Димитров спечели със 7:6 (1), 6:4. В първи кръг българинът надви трудно ветерана Пол-Анри Матийо с 4:6, 7:6 (2), 6:2, но днес нямаше същия късмет в тайбрека и напусна състезанието.

На моменти в мача Димитров направи хубави разигравания и впечатляващи отигравания, но видмо 31-годишният Мюлер бе с крачка пред него. Вероятно по-совободеното поведение на съперника на Григор спомогна той да спечели срещата.

Следващият турнир за Григор Димитров е в Акапулко, където ще защитава титлата си от миналия сезон.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЖИЛ МЮЛЕР 2:6, 6:7(8)

ПЪРВИ СЕТ
По нелеп начин започна мачът за Димитров, който поведе с 40:0 при свой сервис. Нещо обаче се обърка, защото не само, че бе пробит още в първия гейм, но Мюлер поведе с 4:0. След това всеки вземаше подаването си, което не предостави нови изненади на малкото зрители, сред които и българи, за 6:2 в полза на тенисиста от Люксембург.

ВТОРИ СЕТ
Във втората част двубоят вървеше равностойно. Всеки печелеше подаването си, като Гришо на няколко пъти можеше да направи първи пробив в срещата. Той бе най-близо до това в решителния 12 гейм, в който ястребовото око трябваше да решава за кого е точката. И в крайна сметка тя бе за предимство в полза на Мюлер, който след това с ас изравни - 6:6. В тайбрека отново не бе ясно кой ще затвори сета. Гришо трябваше да спасява мачбол при 5:6, като за пореден път мощният му сервис го измъкна за 6:6 точки. Веднага след кратката почивка нов ас изведе напред Димитров, но Мюлер също заложи на подаване със сила за 7:7. И впоследствие спечели сета с 10:8 точки, а с него и мача.