Григор Димитров се завръща в състава на България за “Купа Дейвис”. Миналата година най-добрият ни тенисист пропусна последния сблъсък от неофициалното световно първенство по тенис, за да се подготви за “Уимбълдън”. Там обаче се контузи в първия кръг на мача с Игор Куницин и загуби, след като бе взел без проблем първия сет.

В състава за мачовете с Монако са още опитният Тодор Енев и Валентин Димов. Интересен е изборът на Цветан Михов, който също като Гришо е роден през 1991 година, но преди дни навърши 19.

Срещите ще се играят в “Зала София” между 5 и 7 март. В първия ден са двата мача на сингъл, във втория играят двойките, а в третия са обратните сингли.

Монако идва със състав равностоен на нашия. Първата им ракета Бенджамин Барелет е номер 253 в ранглистата, на 27 години. Томаш Огер е на 29 години, номер 423 в ранглистата. Гийом Куйар е извън първите хиляда, а Емануел Юснер е 39-годишен ветеран, който играе все по-малко.

Победителят продължава във втория кръг на втора група от зона Европа/Африка и ще играе срещу победителя от двубоя Норвегия/Словения./БЛИЦ