ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Ротердам, след като записа успех със 7:6 (4), 6:3 над италианеца Лоренцо Сонего. Срещата продължи един час и 34 минути.

Това беше първи двубой на ниво АТР между Гришо и 28-годишния италианец, а с днешния успех хасковлията вече има предимство в баланса между двамата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В следващия кръг 32-годишният Димитров ще се изправи срещу Мартон Фучович, който вчера елиминира унгарския си сънародник Фабиан Маросан след 7:6 (5), 6:1.

До момента Гришо има четири мача срещу Фучович, като резултатът между двамата е 2:2. Унгарецът победи Димитров два пъти през 2020 г. (в Синсинати и на US Open). Година по-късно българинът се наложи в Сан Диего, а само преди месец изравни баланса с успех на Australian Open.

Григор Димитров – Лоренцо Сонего 7:6 (4), 6:3

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор Димитров, който направи пробив още в първия гейм. След това го затвърди и поведе с 2:0. Сонего обаче изравни резултата, след като първо взе собственото си подаване и след това върна брейка. Италианецът затвърди пробива и поведе с 3:2. Двамата продължиха да печелят своите сервис-геймове. Така се стигна до 6:6, което наложи изиграването на тайбрек. В него Гришо стартира с минипробив и след това поведе с 2:0 при свой сервис, но допусна израняване. С нов минибрейк българинът взе аванс от 4:2, но последва ново равенство. След това Григор взе три поредни точки, спечели тайбрека със 7:4, а с това и първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна равностойно и всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Това продължи до осмия гейм. Тогава Григор направи пробив, за да поведе с 5:3. След това при собствен сервис Димитров стигна до три мачбола, като се възползва още от първия от тях, за да вземе частта с 6:3 и мача в два сета.