Григор Димитров ще започне новия сезон с турнир в Бризбейн (Австралия), започващ на 30 декември (събота). Така хасковлията на практика ще изиграе първия си мач за сезона още дори да е настъпила новата година. Надпреварата е с награден фонд 486 000 долара.

Хасковлията ще бъде воден от Микаел Тилстрьом - единият от триото бивши шведски тенисисти, които занапред ще го тренират. Останалите двама - Магнус Норман и Никлас Култи, евентуално ще пристигнат на Зеления континент за Australian Open (14-27 януари).

Както е известно, Гришо стана част от шведската тенис академия "Good To Great". Училището се управлява от бившите професионални тенисисти Култи, Тилстрьом и Норман - достигал до №2 в света и финалист на “Ролан Гарос” през 2000 г. Именно Норман бе треньорът, с когото Робин Сьодерлинг постигна най-големите си успехи и се изкачи до пето място в ранглистата.
Димитров прекара няколко години в академията на Патрик Муратоглу, откъдето първо му осигуриха за треньор Петер Лундгрен, но след решение на Муратоглу той бе заменен с Патрик Макнамара. Година по-късно самият французин се назначи за треньор на Димитров, но в последните няколко месеца за подготовката на хасковлията се грижеше Жан-Франсоа Башело, докато Муратоглу пое под крилото си Серина Уилямс.