Най-силният български тенисист Григор Димитров донесе втората решаваща победа в двубоя срещу Грузия от Група “В” на ІІІ група в зона Европа за “Купа Дейвис”.
 
Григор се наложи с 6:4, 6:1 срещу Георги Цивадзе и така националният отбор поведе с 2:0 победи и се класира предсрочно за плейофите в събота, където ще срещне състава на Македония. Победителят от този сблъсък се изкачва във ІІ група на зона Европа/Африка на турнира.
 
Заради проливния дъжд мачът на Григор беше спрян при резултат 3:4 и 30:15 при подаване на хасковлията. След тричасова пауза и перфектна работа на хората, които поддържат кортовете, двубоят продължи. Димитров започна устремно и само за няколко минути спечели първия сет. Той продължи серията си и даде само един гейм на съперника до края за 4:1.
 
Преди това Димитър Кузманов спечели с 6:3, 6:2 срещу Александър Метревели в първия мач срещу Грузия. Предстои мачът на двойки, който e само за статистиката. В него капитанът на България Огнян Илиев е записал отново Тодор Енев и Петър Трендафилов. Срещу тях би трябвало да играят Метревели и Цивадзе.