ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира  от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, след като записа победа с 7:6 (6), 6:4 над световния №14 Карен Хачанов (Русия). В края на първия сет срещата беше прекратена заради дъжд при 6:6 и 2:0 в полза на Гришо в първия сет. След близо едночасово прекъсване двубоят беше продължен. 

Това е трета победа за 32-годишния Гришо срещу пет години по-младия Хачанов. Хасковлията няма загуба от руския си опонент. На осминафиналите Григор Димитров ще играе срещу лидера в основната схема Карлос Алкарас (Испания) или британеца Даниел Еванс.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно. Всеки от двамата печелеше своето подаване, като в четвъртия гейм Гришо пропусна две възможности за пробив. Ситуацията се повтори и в осмия гейм, като и този път българският тенисист не успя да постигне брейк в подаването на съперника, а руснакът взе своя сервис-гейм и изравни за 4:4. Хачанов също пропусна две възможности за пробив. Това се случи в 11-ия гейм. При 6:6 и 2:0 за Григор Димитров в тайбрека срещата беше прекъсната заради дъжд. След близо едночасова пауза мачът беше продължен. Тайбрекът продължи оспорвано до 6:6, когато Гришо взе подаването си и осъществи минибрейк, за да стигне до успеха в частта със 7:6 и 8:6 в тайбрека.

ВТОРИ СЕТ
Равностойната игра на Григор Димитров и Карен Хачанов продължи и в началото на втората част. Всеки от двамата взимаше своето подаване без дава шансове за пробив на съперника. Това продължи до петия гейм, когато българинът осъществи брейк в подаването на руснака, възползвайки се от втората си възможност и поведе с 3:2. След това двамата тенисисти печелеха своите сервис-геймове. Това продължи до самия край, но Григор спечели частта с 6:4 заради постигнатия пробив. Това беше достатъчно за триумф в мача след два сета.