Григор Димитров се радва на изключителен интерес не само в България, а и в цяла Европа. Успехите му напоследък не остават незабелязани. Официалният сайт на АТР публикуваха интересно видео, част от поредицата "ATP World Tour Uncovered".

“Още откакто преди пет години изгря при юношите, Григор Димитров е в светлината на прожекторите като един от най-вълнуващите тенисисти, появявали се в последните няколко години. Много се очаква от този млад българин - напрежение, с което трябва да се справи", започва коментарът към видеото.

“Играта му винаги е била добра. Сега живее в Стокхолм, работейки с Култи, Тилстрьом и Магнус Норман и мисля, че тези момчета ще могат да го свалят на земята по отношение на неговия тенис, защото шведските играчи винаги са били много солидни и трудни за побеждаване. Това може много да му помогне по отношение на игровия му план и менталния му подход към самата игра", коментира журналистката и ТВ коментатор Марсела Мескер.

"Винаги помага, ако си се обградил с правилните хора. Тогава нещата ти се случват много по-бързо и ги правиш по различен начин. Разбира се, следваш инстинктите си и се опитваш да прогресираш. Преценяваш какво ти носи успех и се придържаш към това", споделя по този повод Григор Димитров.

В началото на 2013 г. Григор достигна до първия си АТР финал на сингъл. Противник му бе Анди Мъри, а турнирът - този в Бризбейн. "След всеки мач всъщност се чувствах доста уверен и знаех, че евентуално ще срещна Мъри, ако продължавам да играя по този начин. Той показа страхотен тенис и се видя защо спечели турнир от Големия Шлем. Той е много голям боец и за мен бе удоволствие да се състезавам на това ниво срещу него", добавя Гришо.

След Бризбейн е ясно, че заедно с амбицията, вече я има и вярата в собствените възможности, че може да направи тази допълнителна стъпка. "За мен спечелването на първа титла би било нещо много голямо. Това определено е една от целите ми и няма значение на кой турнир ще направя това. Опитвам се да бъда готов на 100% за всеки турнир и за всеки мач. Печеля ли, класирането в ранглистата само ще дойде", казва още Григор.

"Талантът не е единственото нещо, на което можеш да разчиташ, за да те изведе до върха, така че той трябва да намери своя път. Мисля, че в момента се справя много добре. През последната година и половина той подхожда много по-професионално. Влезе в Топ 100, вече е в Топ 50. Има потенциала, но сега вече има и психиката", коментира Рихард Крайчек.

"Ако играеш добре, целите ти могат да се променят много бързо. Това му е хубавото на тениса - винаги имаш следващата седмица и винаги можеш да напредваш", завършва Григор Димитров.

Tenniskafe.com