Григор Димитров е отказал участие на силния тенис турнир в шведската столица Стокхолм следващата седмица заради контузия. Това разкри директорът на надпреварата Томас Йохансон, цитиран от "Тенискафе".

По всяка вероятност става на въпрос за болките в областта под дясното рамо, които Григор изпитваше по време на срещата с Джокович в китайския град Шанхай и заради които бе поискал намесата на физиотерапевта по време на двубоя с Монако в Токио през миналата седмица.

През изминалия сезон българинът достигна до четвъртфиналите на турнира в Стокхолм, където бе спрян от Милош Раонич. Отказа от участие през тази година ще доведе до спад на Григор Димитров с 5 места в световната ранглиста, като в момента той е на 56-а позиция.

До края на сезона българинът е подал заявка за участие на започващия на 22 октомври АТР турнир в Базел, а седмица след това и на Мастърса в Париж, но към този момент не се знае колко време ще е необходимо, за да се възстанови от травмата и дали ще участва на тези турнири. Първата ни ракета ще трябва да започне от квалификациите и на двете състезания, но в Швейцария има шансове да попадне директно в схемата.