Григор Димитров ще започне в турнира в Делрей Бийч следващата седмица с мач срещу австралиеца Джордан Томпсън или квалификант. Това отреди тегленият жребий за надпреварата от сериите ATP 250 във Флорида. 

Най-добрият ни тенисист, който получи "уайлд кард" от организаторите на турнира, е поставен под №3 в схемата. Това позволява на Григор да стартира директно от втория кръг.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Димитров попадна в долната половина на схемата, където е и поставеният под №2 представител на домакините Райли Опелка. Водач в тазгодишното издание на турнира в Делрей Бийч е 13-ият в световната ранглиста Камерън Нори. 

Ако Гришо успее да достигне до четвъртфиналите, там той може да се изправи срещу някой измежду Максим Креси, Джон Милман, Тенис Сандгрен и Маркос Жирон. В неговата половина са още както Опелка, така и Адриан Манарино и американският талант Брендън Накашима, с един от които е възможен сблъсък на полуфиналите.

Димитров не е играл от Australian Open насам, където отпадна във втори кръг от Беноа Пер. Българинът планираше да участва в турнира в Далас тази седмица, но даде положителна проба за коронавирус, което обърка плановете му.