Григор Димитров помете шампиона от миналата година на Мастърса в Монте Карло Станислас Вавринка (№9 в света) с 6:1, 6:2 в осминафинал. Българинът не остави абсолютно никакви шансове на швейцареца и го размаза за 55 минути, а на четвъртфиналите очаква победителя от Роджър Федерер и Гаел Монфис.

Григор прекъсна серията си от седем поредни загуби срещу противници от Топ 10. Той си заработи 78 820 евро от наградния фонд и 180 точки за ранглистата. Българинът игра много умно, прецизно и без излишни грешки. За сметка на това Вавринка допусна изключително много непридизвикани грешки, с което помогна за успеха на Димитров. Хасковлията започна ударно с 4:0 гейма след два пробива, а при 5:1 постигна още един за крайното 6:1 гейма в първия сет. Във втория сет Григор "проби" сервиса на Вавринка за 3:1, затвърди го за 4:1. В края на сета Димитров направи още един последен пробив за крайното 6:2.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - СТАНИСЛАС ВАВРИНКА 2:0 сета (6:1, 6:2)

ПЪРВИ СЕТ
ПРОБИВ за Григор Димитров още в първия начален сервис на Вавринка. Швейцарецът допусна няколко грешки, което доведе до 1:0 гейма за Григор. Григор затвърди пробива си без проблеми и поведе с 2:0 гейма. ПРОБИВ за Григор Димитров за 3:0 гейма. Хубави разигравания и уинъри и грешки на швейцареца доведоха резултата до 3:0. Григор Димитров затвърди пробива и поведе с 4:0 гейма само след десетина минути игра. Едва в петия гейм Вавринка на свой сервис спечели подаването си и намали на 1:4 гейма, след като резултатът мина през равенство 40:40. Григор Димитров поведе с 5:1 гейма след първия по-продължителен гейм. Резултатът мина няколко пъти през равенство 40:40. ПРОБИВ за крайното 6:1 в полза на Григор Димитров.

4_1.jpg

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров поведе с 1:0 гейма на свой сервис, след като не даде точка на съперника. Вавринка изравни за 1:1 гейма, след като спечели гейм на нула. Димитров взе подаването си въпреки достигането до равенство и поведе с 2:1 гейма. ПРОБИВ в полза на Григор Димитров, който поведе с 3:1 гейма. Григор Димитров затвърди пробива си и поведе с 4:1 гейма въпреки че геймът мина през равенство. Станислас Вавринка спечели подаването си и намали на 2:4 гейма. Григор Димитров поведе с 5:2 гейма, след като спечели подаването си. ПРОБИВ за Григор Димитров, който спечели с 6:2 гейма, а с това затвори сета и мача.

5_1.jpg