Григор Димитров се изкачва с една позиция в световната ранглиста. От днес хасковлията вече е №31 в света. Причината за прогреса е достигането му до четвъртфиналите във Вашингтон. До края на септември Гришо има да защитава едва 30 точки - 10 от US Open и 20 от Банкок, което му предоставя отлична възможност да напредне в ранглистата и да подобри рекордното си класиране, което към този момент е №26 в света, припомня Tenniskafe.com. Още във вторник Григор може не само да защити въпросните 30 точки, но и да добави нови 15, ако спечели мача си от първи кръг на Мастърса в Монреал, което би му донесло 45 т. Негов противник е спечелилият тази събота турнира в Кицбюел Марсел Гранойерс, а мачът ще се играе във вторник вечерта българско време.

Втората ни ракета Тихомир Грозданов днес записа рекорд в АТР ранглистата, изкачвайки се до №466 в света, а причина за това станаха спечелените шест точки от достигането му до третия кръг на квалификациите в Кицбюел - негов дебютен турнир на ниво АТР. Трета ракета на България е Димитър Кузманов, който през тази седмица се намира под №497, а Александър Лазов отбелязва спад с цели 82 места и вече е 606-и.

В Топ 10 на ранглистата няма нито едно разместване, но има промяна в точките. Разликата между №1 Новак Джокович и №2 Анди Мъри се увеличи от 2950 на 3430 точки, тъй като отпаднаха тези от Олимпиадата в Лондон. Трети е Давид Ферер със 7120 т., следван от Рафаел Надал с 6860 и на пета позиция е Роджър Федерер с 5515./БЛИЦ