ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи феноменален обрат, за да победи американеца Макензи Макдоналд с 2:6, 7:6, (4), 6:1 в мач от първия кръг на турнира от веригата АТР 500 в Пекин. Хасковлията беше притиснат до ъгъла и съвсем близо до разочароваща загуба, след като изоставаше с 2:6, 1:5, но след това се събуди, спечели пет поредни точки и тайбрека във втория сет. Макдоналд поиска медицинска помощ в началото на третата част, в който Григор напълно доминираше на корта, за да стигне до успеха

Това беше четвърти двубой между двамата, като Гришо вече има предимство в баланса с 3:1 победи. В следващия си мач българският тенисист ще се изправи срещу Холгер Руне (Дания) или Феликс-Оже Алиасим (Канада).

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор Димитров. Българският тенисист беше пробит още в първия гейм, а след това Макдоналд взе подаването си, за да поведе с 2:0. Последва нов брейк в сервиса на българина, който американецът затвърди, за да увеличи аванса си за 4:0. Едва тогава Гришо спечели първия си гейм в мача. След това сетът продължи с размяна на спечелени собствени подавания и в крайна сметка Макензи Макдоналд спечели първата част с 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров започна сета със спечелен гейм при собствен сервис. Американецът отговори силно и взе своето подаване на нула. След това Макдоналд направи пробив, който затвърди при своя сервис гейм и поведе с 3:1. Нов брейк в подаването на Гришо позволи на американския му съперник да увеличи аванса си. Макензи Макдоналд спечели подаването си на нула и поведе с 5:1, създавайки си сериозна възможност за постигане на победа. Последва събуждане в играта на Григор Димитров. Той взе собствения си сервис-гейм. След това направи първия си пробив в мача (при това на нула) и го затвърди, за да намали изоставането си на 4:5. Втори брейк в полза на Гришо доведе до равенство 5:5. Хасковлията взе подаването си и за първи път в мача поведе в резултата. Едва след петте поредни гейма в полза на Димитров американецът взе подаването си, изравни за 6:6 и прати втория сет в тайбрек. Тайбрекът протече с по два минипробива до момента, в който Григор Димитров изравни за 4:4. След това българинът взе инициативата, спечели сета със 7:6 (4) и изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Григор Димитров започна решителната част с пробив. В паузата съперникът му поиска медицински таймаут заради проблем в дясното рамо. След това Гришо с лекота взе подаването си на нула и поведе с 2:0. Макдоналд спечели собствения си сервис-гейм, а Григор също взе подаването си и осъществи нов пробив, за да поведе с 4:1. В почивката между геймовете американецът отново получи медицинска помощ. След това все повече ограничи движението си по-корта, а българинът взе лесно собствения си сервис-гейм и се доближи значително до спечелване на мача. Последва нов пробив в полза на Димитров, с което той взе третата част с 6:1 и мача в три сета.