Най-добрият ни тенисист Григор Димитров e взел изненадващо решение да се включи и в турнира на двойки в мексиканския курорт Акапулко. Хасковлията ще си партнира с Томи Пол (САЩ).

Миналата година Димитров и Пол изиграха два мача един срещу друг на сингъл, а сега за пръв път ще бъдат тандем. В срещите им през 2020 година 23-годишният американец постигна драматична победа на Australian Open, а Григор се реваншира с успех на US Open.

В Акапулко се очаква турнирът на двойки да е доста силен и оспорван. Сред участниците са Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, Джейми Мъри/ Бруно Соарес, Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри.

С Акапулко са свързани много приятни спомени за Гришо, който при дебюта си през 2014-а достигна до първата си титла на ниво АТР 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън. През миналата година българинът постигна три победи – над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка преди да загуби от Рафа Надал на полуфиналите.

Турнирът тази година започва на 15 март, а Димитров ще бъде пети в схемата. Тя ще бъде водена от Стефанос Циципас, а другите по-високо ранкирани от българина са Александър Зверев, Диего Шварцман и Милош Раонич.