Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа на силния турнир във френската столица Париж, след като надви с лекота испанеца Пабло Карено-Буста с 6:4, 6:1. Българинът имаше преди това победа над Карено-Буста - през миналата година в Мадрид.

Първият сет започна равностойно, като и двамата тенисисти печелеха подаванията си, но Григор Димитров направи пробив за 3:2 гейма и след това го затвърди. До края на частта българинът нямаше проблеми и спечели с 6:1.

В началото на втората част Пабло Карено-Буста и Гришо си размениха по един гейм при свои подавания, но след това българинът направи и затвърди два пробива, за да поведе с 5:1 гейма. След един час и пет минути игра Димитров стигна до мачбол при 40-30 и спечели срещата със страхотно отиграване, пращайки топката близо до мрежата.

В следващия етап на 1/16-финалите Григор Димитров ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич. Турнирът в Париж е последен за годината за българина, а след това на 28 ноември той ще изиграе демонстративен двубой срещу Гаел Монфис в София.