Първата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров записа ново ранно отпадане на турнир от АТР. Хасковлията беше елиминиран в първия кръг на надпреварата в Шанхай от Кей Нишикори. Японецът се наложи с 6:3, 6:4. Това беше първи мач за Гришо с новия треньор Роджър Рашид.

Двубоят не започна добре за Григор Димитров. Българинът допусна пробив още в първия гейм на двубоя. След това срещата продължи с размяна на спечелени точки при собствен сервис. В деветия гейм Нишикори поведе с 40:0 при подаване на Гришо, българинът спаси трите сетбола, но последва двойна и след това непредизвикана грешка на хасковлията и японецът спечели частта, повеждайки в мача.

Втората част беше равностойна и премина в размяна на спечелени точки при собствен сервис. В решителния 10-и гейм на частта Нишикори стигна до два мач бола при подаване на Димитров и спечели мача още при първия от тях, след като българският тенисист прати топката в аут.
 
Това беше четвърта поредна загуба на Григор Димитров. През следващата седмица Гришо ще играе на турнир в Стокхолм, където е сред тенисистите от основната схема. След това българинът е заявил участие на турнирите в Базел (21 октомври) и на „Мастърса“ в Париж (28 октомври).