Григор Димитров и Фредерик Нилсен поднесоха изненадата на днешния ден на турнира на двойки в Маями. Българо-датското дуо отстрани със 7-6, 7-6 сочените предварително като големите фаворити Леандер Паеш/Микаел Льодра - поставени под №7 в основната схема и притежатели на общо десет титли от Големия Шлем.

На четвъртфиналите българо-датското дуо очаква Хаас/Малис или Южни/Мирни, които на старта на турнира отстраниха световните №1 Боб и Майк Брайън след победа с 6-4, 2-6, 10-5, пише Tenniskafe.com. След днешния си успех Димитров и Нилсен си осигуриха общо 29 370 долара от наградния фонд и по 180 точки за ранглистата, с които Григор ще се изкачи с приблизително 55 места до около №130 в света, което би било и най-добро негово класиране в кариерата.

Днешният двубой не започна никак добре за Гришо и датчанина, които на два пъти изоставаха с пробив, единият от които при 6-5 гейма и ситуация, при която Паеш и Льодра сервираха за сета. Все пак пробивите бяха върнати, вторият от които след двойна грешка на индиеца, а в последвалия тайбрек Димитров и Нилсен бяха изправени пред сетбол при 6-5 точки. В този момент българо-датският тандем за пореден път прояви характер и не само сетболът бе спасен, а до края на сета не загубиха ново разиграване и след близо 50 минути игра се поздравиха с успеха в първата част.

Във втората, при резултат 2-2 гейма, Димитров и Нилсен имаха възможност за нов пробив, но за съжаление не успяха да се възползват. Стигна се до нов тайбрек, в който французинът и индиецът поведоха с минипробив и 4-2, но в тези критични моменти Димитров и Нилсен отново заиграха на изключително ниво и след серия от пет поредни точки се поздравиха с крайната победа.

Григор Димитров излиза на корта и в понеделник, срещу световния №3 Анди Мъри. Двубоят е вечерта, но все още не е ясен началният час. Двамата играха финал в началото на годината в Бризбейн. Тогава британецът победи с 2:0 сета.