Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си и спечели първа титла от веригата “Чалънджър” на турнира с награден фонд 30 хиляди долара в Женева. Досега в кариерата си талантът имаше шест титли от по-слабите “Фючърс” турнири, три от тях в последните месеци. Така Димитров продължава с успешното си представяне на финали и няма загубен такъв.

В Женева той победи в драматична среща с 6:2, 4:6, 6:4 номер 118 в света Пабло Андуар (Испания). Срещата продължи два часа и 7 минути.

Първият сет бе изцяло под диктовката на българина, който поведе с 2:0, след което двата взеха подаванията си за 4:2, Гришо проби и след свой сервис затвори гейма. Втората част започна равностойно, но 24-годишният испанец поведе с пробив за 4:3 и спечели с 6:4.

Най-драматичен бе решителният трети сет. Андуар поведе с 3:0 гейма след два пробива. Димитров върна и изравни – 3:3. При 4:4 Димитров взе подаването си и в най-важния момент стигна до нов пробив, с който спечели мача и титлата.

За успеха си българинът взима 80 точки за ранглистата, които ще го пратят в първите 200. Това бе и целта на треньора му Питър Макнамара за тази година./БЛИЦ