Григор Димитров се смъкна с три места назад и от тази седмица заема №115 в АТР ранглистата. Спадът на Гришо се дължи на това, че не успя да защити 6 точки от миналия сезон от чалънджъра в Шарлотсвил (САЩ). Преди няколко дни българинът отпадна в първи кръг в Екентал.

До края на годината първата ни ракета няма да защитава никакви точки и може да върви само напред. Григор Димитров има реални шансове да завърши сезона в Топ 100 на света, като в момента от попадане в първата стотица го делят само 58 точки.

Гришо започва участие във вторник на чалънджъра с награден фонд 42500 евро в Аахен (Германия). Хасковлията е поставен под №4 и в първи кръг ще срещне шампиона от миналата година Раджийв Рам, който в момента заема 158-о място в ранглистата, а рекордното му класиране е №78.

Тихомир Грозданов се изкачи с 22 места напред и от този понеделник вече заема №559 и по този начин се превърна във втория по сила български тенисист по отношение на класирането му в ранглистата. Димитър Кутровски е 576-и, а Тодор Енев 770-и.

В Топ 10 на света настъпиха три промени - Давид Ферер и Анди Родик се изкачиха с по едно място съответно до №7 и №8, докато Фернандо Вердаско отстъпи с две позиции и от този понеделник е 9-и. Водач е Рафаел Надал с 11810 точки, втори е Роджър Федерер със 7695, трети е Новак Джокович с 6945./БЛИЦ