Григор Димитров започна новия сезон по впечатляващ начин. Най-добрият български тенисист победи холандеца Робин Хаасе с 6:2, 6:3 в първия кръг на турнира в Бризбейн. Миналата година нашият тенисист стигна до финала тук, но отстъпи на Анди Мъри в битката за титлата.

Димитров се нуждаеше само от 60 минути, за да се справи с конкурента си и да премине в следващия кръг, където го чака хърватина Марин Чилич.

С успеха си над Хаасе Димитров спечели 7880 долара от наградния фонд и 20 точки за ранглистата. Те обаче няма да му бъдат прибавени от актива, тъй като трябва да ги брани до финала.

Григор Димитров - Робин Хаасе 6:2, 6:3

Първи сет
Срещата започна с гейм на 0 за Димитров, но Хаасе веднага отвърна със същото - 1:1. Последва нов силен сервис-гейм за Гришо и 2:1 в негова полза. Българският тенисист изпоти максимално своя опонент в четвъртия гейм, стигна до брейкпойнт, но в крайна сметка резултата бе изравнен - 2:2.

От тук до края на сета Димитров бе господар на корта - гейм на 0, пробив и нов успешен сервис-гейм доведоха нещата до 5:2 в полза на българина. Хаасе застана на сервис за спасяване на сета и с много мъка успя да спаси 4 сетбола. При петия такъв обаче нямаше какво да направи - 6:2 и 1:0 сета за Димитров.

Втори сет
Гришо тоново започна класно и взе своето подаване на 15. Холандецът обаче бързо изравни. Нов гейм за Димитров и резултата стана 2:1. Българският тенисист стигна до решителен пробив при последвалото подаване на Хаасе и дръпна с 3:1. Последва размяна на геймове до 5:3 в полза на хасковлията.

Димитров застана на сервис за затваряне на мача и с гейм на 0 приключи битката 6:3 и 2:0 краен успех.