Григор Димитров стана част от шведската тенис академия "Good To Great". Училището се управлява от бившите професионални тенисисти Никлас Култи, Микаел Тилстрьом и Магнус Норман - достигал до №2 в света и финалист на Ролан Гарос 2000 г. Именно Норман бе треньорът, с когото Робин Сьодерлинг постигна най-големите си успехи и се изкачи до пето място в ранглистата.

"За нас това е вълнуващо предизвикателство. Нашата амбиция е да развиваме качествата на тенисистите и да им помогнем по пътя към върха. Григор притежава огромен талант", коментира Никлас Култи.

Гришо прекара няколко години в академията на Патрик Муратоглу, откъдето първо му осигуриха за треньор Петер Лундгрен, но след решение на Муратоглу той бе заменен с Патрик Макнамара. Година по-късно самият французин се назначи за треньор на Димитров, но в последните няколко месеца за подготовката на хасковлията се грижеше Жан-Франсоа Башело, докато Муратоглу пое под крилото си Серина Уилямс.

Гришо пристигна в Швеция в неделя и в следващите пет седмици ще се подготвя на твърди кортове преди отпътуването си за Австралия за началото на новия сезон, където ще бъде в компанията на Микаел Тилстрьом - бивш №39 в света и носител на една АТР титла. Тилстрьом ще е с Димитров по време на турнирите в Австралия, но за подготовката на Григор ще се грижат и другите двама водещи треньори в академията - Никлас Култи и Магнус Норман.