Григор Димитров не успя да достигне до финала на турнира в Истанбул и да се изправи в спор за титлата срещу идола си Роджър Федерер. На полуфиналите българинът отстъпи с 2:6, 4:6 на Пабло Куевас малко повече от час игра.

Българинът изигра слаб двубой и успя да спечели едва два свои сервис гейма. Най-добрият ни тенисист допусна цели четири пробива в първия сет и още един във втория.

От другата страна Пабло Куевас бе доста по-убедителен на линията и допусна едва два пробива. Хасковлията не успя да спечели нито едно свое подаване в първия сет, като от пет брейкпойнта Куевас успя да реализира четири.

Точно 40 минути след началото на двубоя Григор най-после взе първото си подаване, повеждайки на старта на втория сет с гейм на 15, завършил с ас. Още в следващия си гейм обаче Димитров отново имаше проблеми, но го измъкна след няколко дюса.

Българинът така и не успяваше да намери постоянството и бе пробит на нула в петия гейм, след което Куевас не допусна изненада и спечели сета, а с това и мача. Григор пък се изнерви и счупи ракетата си, за което получи официално предупреждение от съдията.

Григор Димитров – Пабло Куевас 2:6, 4:6

Първи сет
Началото на двубоя бе кошмарно за Григор Димитров, който допусна пробив, който бе затвърден от уругваеца – 0:2. Българинът продължи с неубедителната си игра и допусна отново да загуби своето подаване. Хасковлията обаче стори същото при последвалото подаване на Куевас и намали изоставането си – 1:3.

Съперникът на Димитров отново стигна до пробив след уинър по правата и грешки на Гришо, с което резултатът набъбна до 1:4. Пореден пробив отново оставят хасковлията с надежди за спечелване на първия сет – 2:4.

Куевас, който е 24-и в света, обаче веднага реализира нов пробив, след което го затвърди и спечели първия сет с 6:2. Тази част се запомни с цели 6 пробива, като Димитров не успя да спечели нито един свой сервис гейм.

Втори сет

В него Григор най-после успя да спечели свое подаване и да излезе напред в резултата – 1:0. Куевас обаче е безмилостен на линията и не позволява на хасковлията да стигне до пробив. Нови два успешни сервис гейма и резултатът в сета стана 2:2.

Точно в този момент Куевас успя да стигне до пробив в подаването на Гришо. Уругваецът стори това с класа и на 0. До края Димитров опита да бъде на ниво и да върне пробива, но не успя. В крайна сметка след 1:15 минути игра Куевас достигна до финал срещу Федерер.