Григор Димитров стартира новата седмица със сериозно отстъпление спрямо миналата в ранглистата на ATP. Първата ни ракета загуби цели осем позиции и вече е №30 с актив от 1721 точки.

Григор не е бил толкова назад в световната ранглиста повече от 2 години. В края на август 2019 г. българинът беше едва 78-и, но достигна полуфиналите на US Open и се изстреля на 25-ата позиция. 

Димитров ще има шанс да скочи отново още тази седмица, тъй като ще вземе участие в Мастърс турнира в Париж. Както вече стана ясно, жребият отреди Ришар Гаске да бъде съперник на Григор на старта във френската столица. Мачът им ще се играе утре (вторник).

Междувременно Димитър Кузманов регистрира рекордно класиране за втора поредна седмици. Мико подобри предходното си върхово постижение, като днес напредва с три позиции и се изкачва до №185 в световната ранглиста. Прогрес отбелязва и Александър Лазаров, който напредва с осем места и от днес е 460-и в света.

В Топ 10 настъпва една промяна. Яник Синер напредва с две места и вече е №9 в света, като това е неговият дебют в челната десетка. В същото време Доминик Тийм изпадна от тази част на класацията, отстъпвайки с три позиции до №12. 

Ветеранът Роджър Федерер се изкачва с едно място и вече е 14-и.

Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Рафаел Надал.