ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, след като се наложи със 7:6 (2), 6:4 над чилиеца Николас Джари. Срещата продължи точно 100 минути. 

С този успех Гришо сложи край на серията си от загуби срещу Джари. До момента двамата имаха два мача, в които чилиецът беше записал победи. На полуфиналите хасковлията ще играе срещу победителя от мача между Андрей Рубльов (Русия) и Юго Юмбер (Франция).

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и двамата тенисисти печелеха своите подавания. Григор можеше да направи пробив в шестия гейм, когато имаше брейкбол, но Джари успя да го спаси и да вземе собствения си сервис-гейм. След това двамата продължиха да печелят подаванията си. В тайбрека Гришо взе голям аванс с 5:1, след като направи два минипробива. След това при първия си сетбол при собствен сервис българинът приключи частта със 7:6 (2).

ВТОРИ СЕТ
Втората част, подобно на първата, започна с размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Това продължи до седмия гейм, когато Григор Димитров направи пробив в подаването на чилиеца. След това нашият тенисист поиска медицински таймаут заради проблем в лявото рамо. Проблемът не попречи на Гришо да затвърди пробива и да поведе с 5:3. Джари след това чилиецът взе подаването си, а това означаваше, че Димитров получава шанс да сервира за спечелване на мача. Българският тенисист не допусна изненада, взе частта с 6:4 и мача в два сета.