Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще вземе част в иновативното тенис събитие Red Bull BassLine. То ще се проведе днес във временната тенис зала във виенския Heumarkt ERSTE BANK Tennis 2 Go и ще бъде загрявка за стартиращия през следващата седмица турнир в австрийската столица.

Red Bull BassLine е революционизира формата на тенис турнирите както за спортисти, така и за зрители. Счита се, че това е модел за бъдещето на тениса, който комбинира елементи от NBA мачове или събития по плажен волейбол, но без излишните прекъсвания и голямо разстояние между спортните звезди и публиката. Шестима топ тенисисти ще се състезават в забавен тайбрек формат "най-добрият от трима".

Феновете са по-близо от всякога до играчите, които загряват на велоергометри точно до корта и могат да взаимодействат директно със зрителите. Общо, цялата програма на турнира продължава около три часа, от първия сервис до края. Между сетовете, модератор ще провежда интервюта с играчите на корта или ще улавя на живо експертното мнение на останалите участници. Диджей ще подгрява и феновете в залата по време на мачовете.

Има и други иновации на корта: Дали пулсът е на 180 или играчът се е отпуснал и не позволява нищо да го разсее? Феновете ще разберат всичко това чрез интерактивните данни, показани ексклузивно на зрителите.