Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу световния №2 и носител на 5 титли от Големия шлем Новак Джокович. Това ще стане във втория кръг на турнира от Мастърс сериите в Шанхай. Хасковлията си осигури престижния двубой, след като на старта победи №36 в света Пабло Андухар (Испания) със 7:5, 6:3.

Най-добрият ни тенисист ще се изправи за първи път срещу Новак Джокович в кариерата си. До момента той има мачове срещу Рафаел Надал и Анди Мъри, но не и срещу Федерер и Джокович.

Григор Димитров спечели първия сет със 7:5, след като направи 3 аса. Резултатът вървеше гейм за гейм и при 5:5 българинът поведе с 6:5 на свой сервис. При следващото подаване Андухар имаше преднина от 40:15, но Димитров изравни за 40:040, след което спечели гейма, за да поведе със 7:5.

Българинът започна много силно втората част и поведе с 4:1 гейма, след като направи пробив за 3:1. След трите поредни гейма за нашето момче Андухар върна един на свой сервис за 2:4, но Димитров покачи на 5:2 след страхотен сервис-гейм, като в него наниза и ас №7. В осмия гейм испанецът не се отказа и спечели трудно подаването си, за да намали на 3:5. В последния гейм българинът се изпоти здраво. Резултатът няколко пъти ставаше 40:40, Димитров взимаше предимство, но не успяваше да го затвърди. Едва при третия си мачпойнт Григор затвори сета с 6:3, а с това и мача за 7:5, 6:3. Това беше трети мач между Димитров и Андухар и втора победа за Григор./БЛИЦ