Победителят от силния тенис турнир в Стокхолм през миналата година Григор Димитров заяви в интервю пред местен репортер, че в шведската столица се чувства като в свой втори дом и следващата му голяма цел е да стигне до Топ 5 в световната ранглиста.

„От години идвам тук, а миналата есен спечелих първата титла в кариерата си в Стокхолм. Приятно е да виждам толкова много постери и билбордове с моя лик, които връщат спомените ми”, сподели Гришо.

„Това е най-добрата ми година, а следващата стъпка е да достигна до Топ 5. Фокусиран съм да завърша годината силно и през следващия сезон да надградя постигнатото. Успях да се съхраня психически и физически, както и да съм свеж, което е много важно в тези последни турнири. Трябва да се печелят големи турнири. Всичко все още е пред мен и искам да се подобрявам”, каза още българинът.

Гришо няма да може да разчита на подкрепата на приятелката си Мария Шарапова. „Няма как. Тя е на Шампионата на WTA в Сингапур и също се нуждае от подкрепа”, завърши Димитров.