Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на "Ролан Гарос", след като записа убедителен успех с 6:1, 6:1, 6:1 над  американеца Маркос Хирон. Двубоят на корт №7 на комплекса в Париж приключи за 95 минути.

Така Гришо взе реванш от Хирон, от когото отпадна преди година на същия корт на Откритото първенство на Франция. Тогава Григор взе първите два сета с 6:2 и 6:4 и поведе с 5:1 в третия, но се контузи и загуби третата част с 5:7, а при 0:3 в четвъртата се отказа.

Следващият съперник на хасковлията ще бъде победителят от мача между хърватина Борна Чорич и испанеца Карлос Табернер.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор Димитров. Българският тенисист направи ранен пробив във втория гейм, който беше затвърден при негово подаване и така хасковлията поведе с 3:0. Едва тогава Хирон успя да спечели гейм и да намали изоставането си. Гришо отговори подобаващо и взе собственото си подаване на нула. Последва нов пробив в полза на българина, който поведе с 5:1 и си отвори вратата за спечелване на частта при собствен сервис. Той го направи светкавично, след като взе подаването си на нула, а с това и първата част с 6:1.

ВТОРИ СЕТ
Тази част също започна добре за Григор. След разменени сервис-геймове, българинът успя да направи нов ранен пробив. След това той успя да го затвърди и поведе с 3:1. Димитров направи още един брейк в подаването на съперника, а след това взе подаването си и убедително поведе с 5:1. Българският тенисист бързо стигна до три сетбола, след като поведе с 40:0 при сервиса на Хирон и успя да спечели частта при третия от тях – 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Отлично начало за Димитров и в тази част. Българинът постигна бърз пробив още във втория гейм и поведе с 2:0. След това на Григор му се наложи да спасява брейкбол при собствен сервис. Той не само го стори успешно, но и взе подаването. Едва след това Маркос Хирон успя да спечели гейм и да намали изоставането си на 1:3. След това Димитров взе подаването си и осъществи нов пробив, за да поведе с 5:1 и да сервира за спечелване на мача. Българинът постигна това с лекота и още при първия си мачбол приключи частта с 6:1, а срещата в три сета.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ