Григор Димитров за първи път в кариерата си е водач в основната схема на АТР турнир. Това ще се случи на започващото следващата седмица състезание в Букурещ от категорията АТР 250.

Гришо почива в първи кръг и ще започне директно от втори, а там вариантите му за противник са Жереми Шарди или Иржи Весели. Французинът е стар познайник на първата ни ракета, а двамата дълго време тренираха заедно в академията на Патрик Муратоглу в Париж, партнирали са си на двойки и в мачове на сингъл са се срещали на два пъти, разменяйки си по една победа - 6-2, 6-4, 6-4 за Шарди на Ролан Гарос през 2011 г. и реванш за Гришо през следващия сезон след 4-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-4 на Australian Open.

Иржи Весели е сочен за един от най-добрите млади тенисисти, правещи сега първите си стъпки на АТР тура. 20-годишният чех, подобно на Григор, е достигал до №1 в ранглистата при юношите, печелил е Australian Open на сингъл и двойки, а на US Open има финал. В момента се намира под №82 в АТР ранглистата, но тепърва ще подобрява класирането си, а специалистите му предричат бляскаво бъдеще, пише Tenniskafe.com.

Запише ли победа в първия си мач в Букурещ, на четвъртфиналите Григор Димитров може да срещне шестия поставен Андреас Сепи, а Гаел Монфис е сред евентуалните съперници на българина в полуфиналната фаза.

Във втората половина на схемата се намират тенисисти като Южни, Симон, Поспишил, Ниеминен и най-добрият тенисист на домакините Виктор Ханеску. Двубоите от първи кръг на турнира в Букурещ ще се играят в понеделник и вторник, а мачът на Гришо ще е в сряда и четвъртък.