Григор Димитров се смъква с една позиция в световната ранглиста и от днес вече е №29. Причина за този спад не е загуба на точки, тъй като хасковлията не защитаваше такива през изминалата седмица, а Юрген Мелцер, който се изкачи до №27 след триумфа си в Уинстън-Салем, пише tenniskafe.com.

Във вторник или сряда хасковлията ще започне участието си на Ю Ес Оупън, където ще се изправи срещу португалеца Жоао Соуса в опит за първи път в кариерата си да запише победа в основната схема в Ню Йорк. Миналата година Гришо загуби още в първи кръг, отстъпвайки на французина Беноа Пер. Това означава, че българинът може само да трупа нови точки към актива си, а при добро представяне може дори да подобри рекордното си класиране.

Втора ракета на България продължава да бъде Тихомир Грозданов, който през тази седмица се намира под №474, плътно зад него е Димитър Кузманов (№478), а родният Топ 5 се допълва от Димитър Кутровски (№592) и Александър Лазов (№619).

В Топ 10 на АТР ранглистата няма нито едно разместване в класирането на тенисистите. Новак Джокович продължава да бъде №1 с актив от 10 980 точки, втори е Рафаел Надал с 8860, а плътно зад него е Анди Мъри с 8700. Припомняме ви, че до края на годината испанецът няма да защитава абсолютно никакви точки и дори има шанс да се изкачи до първата позиция още след края на US Open./БЛИЦ