Тенисист номер 1 на България в последните години Григор Димитров ще получи 100 хиляди лева за подготовка преди Олимпиадата в Бразилия през 2016 година.
 
Парите са под формата на целева субсидия от Министерството на младежта и спорта. Преди дни тенисистът бе награден с 20 хиляди лева за първата си титла в турнир от АТП.
 
Министър Мариана Георгиева заяви, че Димитров заслужава много повече, но за момента такива са възможностите на родното министерство.
 
"Тенисът е спорт, който изисква невероятно себеотдаване. Да си в световния елит на двадесет и две години показва, че си с формиран характер още в детска възраст. Воля и амбиция, съчетани в едно, са доказателство, че той следва стремежа си да бъде сред първите двадесет в световната ранглиста. Пожелавам му и успешни участия в националния тим за купа „Дейвис“, за да получи пълно покритие на своите възможности и намерения", заяви Георгиева.
 
България вече има медал от Олимпиада, макар и през далечната 1988 година. Мануела Малеева печели бронз от Игрите в Сеул.