Григор Димитров е поставен под №11 в основната схема на Мастърса в Индиън Уелс и ще започне участието си директно от втори кръг. Името на първия му противник ще се определи от сблъсъка между Ник Кирьос и представителя на домакините Денис Кудла. Въпросният първи двубой на 23-годишния българин се очаква да се играе в събота или неделя.

В кариерата си Григор има три участия на този турнир, а общото между тях е, че записа по една победа във всяко издание и след това загуби следващия си мач, отстъпвайки съответно на Давид Ферер, Новак Джокович и Ернест Гулбис.

През 2014 г. българинът спечели 45 точки, т.е. победа във втори кръг ще му позволи да ги защити, а в трети един от вариантите за негов съперник е Томи Робредо. В тази четвърт на схемата водач е Рафаел Надал, а двамата с Григор биха се срещнали в двубой от четвъртфиналите.

Шампионът от миналата година Новак Джокович е и водач в основната схема, а първият му мач на тазгодишното издание на турнира ще е срещу Маркос Багдатис или Иржи Весели.