Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че никога не би предал България и винаги ще играе за родината си, но в случая с пропуснатия мач срещу Унгария за „Купа Дейвис” това не е съвпаднало с програмата му. Както вече стана ясно, Гришо се прибра в България за няколко дни, след което поема към Швеция, където му предстои участие на един от любимите му турнири, този в Стокхолм. На 28 ноември пък Димитров отново ще е в България, където ще играе демонстративен мач с Гаел Монфис в "Арена Армеец".

"Събитие, което много отдавна исках да се случи. Намерих един от най-добрите играчи, говорих още в началото на годината с Гаел. Винаги съм искал такъв мач, и то в България. Ще има открит урок с дечица, което ще е голяма радост за мен. Ще гледаме децата да са целенасочени, такива които се занимават с тенис, но все още има неща за доуточняване по формата”, започна Григор Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия с тема №1 - предстоящият демонстративен мач с Гаел Монфис.

„Винаги играя за България. Това, че не съм играл в този мач, е съвсем различна тема. В момента съм концентриран върху кариерата си. Просто не си съвпадна с програмата ми. Трябваше да се срещна и с Франко, който е евентуален мой треньор. Разбирам въпроса и не бягам от него. Всеки има правото да съди. Аз съм българин и до ден днешен играя за България и винаги подкрепям България с някои от нещата, които правя. Винаги подкрепям родината, но за "Купа Дейвис" нещата бяха различни. Нещо, което винаги го забелязвам, са българските флагове на кортовете”, коментира Гришо критиките по свой адрес.

„В момента моят дом е в Монако и когато съм там, гледам да правя нещата по най-добрия начин. Сутрин ставам доста рано - към 7.30 и гледам всичко да е перфектно. Сутрин тичам или правя разходка, което ми дава добро начало. После влизам във фитнеса и следва тренировка на корта. В общи линии ям всичко, защото ако премислям и това, ще се измести фокусът ми върху нещо друго. Пътувам постоянно и не могат да се съберат две седмици, за да се направи нормален блок, както го наричаме, в който да се съсредоточим върху това как се храним, какво правим и т.н.", сподели тенисистът за хранителния си и дневен режим.

"Всеки си пое по неговия път. Не храня лоши чувства към нея. Просто, може би, е трябвало да стане така. Но гледам да избягвам въпросите от лично естество, защото постоянно съм заобиколен от камери, интерес към мен и т.н.", заяви Димитров по темата за раздялата с Шарапова.

"В момента не съм много на вълна жени. Гледам да не чета какво се пише в жълтата преса. Наскоро някой от сърбите ме попита за това, което се пише у нас. Никога не съм харесвал думата "звезда". Всичко идва с успехите, които постигаш."

"Имам много хора, на които да кажа благодаря - това е семейството, както и Георги Стоименов и фамилията Малееви. Познавам Стоичков от много време в Барселона. С Димитър Бербатов също сме се виждали няколко пъти. Имам шепа хора, с които мога да изляза, да вечерям. Занимават се с най-различни дейности, не са спортисти. Общувам с хора извън спорта и това е най-интересно за мен”, каза за приятелите и приближените си Гришо.

„Никога не съм използвал думата звезда. Всичко друго идва на корта с успехите. Когато се състезаваш, гледаш да си концентриран върху мача и противника. От психологическа гледна точка винаги ми е било тежко при загуби, но не мога да го нарека срив, коментира Димитров на въпрос дали усеща, че е голяма звезда.

„След 5 години се надявам да имам още по-големи титли зад себе си и също така да остана в тениса. Искам да играя тенис, но не завинаги. Разбира се, титла от Големия шлем е целта ми, но защо не и да съм в първата тройка на големия тенис”, каза за бъдещето си на корта Григор Димитров.

„Още като малък гледах много мачове на Роджър Федерер, Агаси. Тези играчи са ми били пример. Вдъхновение винаги са ми давали някои от актьорите като Джони Деп например”.

„Ако времето е правилно и правилният човек е до теб, със сигурност един ден. Може би след като постигна целта си. Със сигурност бих им спестил тениса”, пошегува се накрая Григор Димитров на въпрос дали мисли за деца.