Първата ни ракета Григор Димитров за трети пореден път не успя да се справи с Хуан Монако и отпадна от втория кръг на Мастърса в Париж. Гришо загуби от десетия в световната ранглиста аржентинец с 6:7(4), 2:6 и напусна престижния турнир. Това беше последния официален мач на българина за 2012 година. Поражението му е трето от три мача до момента с този съперник. Преди Париж Хуан Монако срази Димитров още в Барселона (4:6, 1:6) и Токио (2:6, 1:6).



Все пак с класирането си за втория кръг в Париж първата ни ракета си осигури място в Топ 50 на световната ранглиста за първи път в кариерата си.



В първия сет играта беше много равностойна, като всеки от тенисистите взимаше подаванията си без проблеми. Димитров показа много добър сервис и силна игра. При 5:4 за българина именно той стигна до първи брекпойнт в мача, който имаше и цената на сетбол, но не успя да го реализира и в крайна сметка загуби гейма и малко по-късно сетът навлезе в тайбрек. Хасковлията започна с ас, играта вървеше точка за точка, но при 4:4 Гришо изпрати топката в аут и допусна минипробив. За аржентинеца това се оказа напълно достатъчно, той не загуби преднината си и поведе с 1:0 сета.



Във втория сет Хуан Монако показа класата си и доминираше на корта, като успя да направи пробив при първото подаване на българина и след това поведе с 3:0. Аржентинецът не допусна нито веднъж да се стигне до брекпойнт при негов сервис и макар че Григор взе следващите си две подавания, при 5:2 за 10-я в света, допусна няколко грешки и резултатът стана 15:40. Димитров спаси първия мачбол на Монако, но при следващото разиграване, изпрати топката в аут и всичко свърши.