Григор Димитров запази позицията си в новото издание на АТР ранглистата. От началото на тази седмица българинът отново е №14 в света. Тази вечер хасковлията ще започне участието си на Мастърса в Мадрид, където е поставен под №12 в основната схема и в двубой от първи кръг ще се изправи срещу представителя на домакините Пабло Карено Буста. През миналата година Григор достигна до осминафиналите в испанската столица, отстранявайки по пътя си тогавашния №1 Новак Джокович, а сега има да защитава 90 точки за ранглистата.

За да запази 14-ото си място в ранглистата, Григор Димитров трябва да достигне поне до трети кръг, като в същото време Фабио Фонини да отпадне още на старта. Разбира се, в борбата за тези места може да се намесят още няколко играчи, а за да подобри рекордното си класиране Димитров ще трябва да запише поне три победи, които също може да се окажат недостатъчни в зависимост от представянето на останалите тенисисти, пише tenniskafe.com.

В Топ 10 при мъжете отново няма никакви промени. Рафаел Надал продължава да е №1 с 12 900 точки и аванс от 1860 точки пред Новак Джокович, трети е шампионът от Australian Open Станислас Вавринка, а челната петица се допълва от Роджър Федерер и Давид Ферер.