Новата 2014 година не започна никак добре за Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист загуби с 5:7, 5:7 от Марин Чилич в двубой от втори кръг на турнира в Бризбейн - състезание, на което през миналия сезон достигна до финал.

Гришо имаше да защитава 150 точки, а отпадането във втори кръг означава само 20 т. към актива му, но все пак до сериозен спад в класирането няма да се стигне, тъй като в точковия му актив на мястото на турнира в Бризбейн ще влезе този в Бостад, носещ му 90 точки.

В първия сет резултата вървеше гейм за гейм до 4:5 в полза на Чилич. Димитров изостана с 0:40, но спаси 3 сетбола и направи 5:5. Хърватина успя да спечели подаването си и направи 6:5 в своя полза. Тук Гришо се пропука и позволи точка за пробив, която бе спечелена от Чилич – 5:7.

Вторият сет се разви по идентичен начин, като при 6:5 в полза на хърватина Григор спаси един мачбол, но при втория капитулира – отново 5:7 и победа за Чилич.

Малко по-късно днес Григор Димитров отново ще излезе на корта, този път за мача си от първи кръг на турнира на двойки. Там негов партньор е Жереми Шарди, а техни противници ще бъдат британците Флеминг/Хътчисън. Победа би означавала място на четвъртфиналите и нова среща с Роджър Федерер, партниращ си в Бризбейн с Никола Маю.