ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи австралиеца Александър Вукич с 6:4, 6:3 в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай.

Двубоят трябваше да се проведе вчера, но след две отлагания за по-късен час заради дъжд беше преместен за днес. Това е втора среща между двамата, като Гришо спечели първата в квалификациите в лондонския „Куинс Клъб“ през лятото.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

В третия кръг Григор Димитров ще се изправил срещу победителя от мача между Карен Хачанов (Русия) и Бейбит Жукаев (Казахстан).

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с разменени спечелени собствени сервис-геймове. Последва пробив в полза на Григор, който беше затвърден от българския тенисист за 3:1. След това всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Това беше достатъчно на Гришо да спечели частта, благодарение на направения пробив.

ВТОРИ СЕТ
Частта започна отлично за българския тенисист. Григор Димитров осъществи пробив в подаването на съперника още в първия гейм, който след това затвърди и поведе с 2:0. След това всеки от двамата тенисисти печелеше собствения си сервис-гейм. В седмия гейм Вукич спаси един брейкбол и след това взе подаването си. Гришо спечели на нула при собствен сервис, за да поведе с 5:3. В следващия гейм Димитров стигна до нова възможност за пробив, която беше с цената на мачбол. Този път българският тенисист успя да се възползва от шанса, спечели частта с 6:3 и мача в два сета.