Най-добрият ни тенисист Григор Димитров зарадва България рано сутринта, след като започна с победа участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. В мач от втория кръг хасковлията се наложи над aвстралиеца Джордан Томпсън със 7:6 (3), 6:2 за 1:41 часа.

Играта на Гришо не беше особено чиста. За целия мач той направи 28 непредизвикани грешки срещу 17 уинъра, но пък във важните моменти блесна с няколко великолепни изпълнения. В следващия етап от надпреварата му предстои среща с Александър Бублик (Казахстан), който преди това победи Анди Мъри със 7:6 (9), 6:3.

24-годишният казахстанец е познато име за Димитров. Двамата до момента имат три изиграни срещи помежду ки. В тях предимство с 2:1 победи има Бублик, който спечели двубоите Ченгду през 2019 г. и на "Уимбълдън" през миналата година. Гришо обаче взе победата при последния им сблъсък. Това беше на турнира "Мастърс 1000" в Синсинати.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна равностойно и всеки от двамата печелеше подаването си. Това продължи до седмия гейм, когато Григор Димитров направи пробив, за да поведе с 4:3. Той обаче не съумя да го затвърди и още в следващия гейм Томпсън върна брейка и отново изравни резултата. Преследването точка за точка продължи до 6:6, което доведе до изиграването на тайбрек. В него Гришо се представи много по-добре, на три пъти проби сервиса на австралиеца и с това спечели първия сет със 7:6 (3).

ВТОРИ СЕТ
Тази част също започна с размяна на спечелени сервис-геймове. Григор Димитров отново първи успя да направи пробив. Това стана в четвъртия гейм. След това българинът затвърди брейка и поведе с 4:1. В последния гейм на мача хасковлията отново направи пробив още при първата си възможност и така взе частта с 6:2 и постигна победа в два сета.