Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров направи интересно изказване на кого би поверил живота си и при какво условие.

От Мъжката тенис асоциация (АТР) направиха любопитно видео, в което зададоха интересен въпрос на някои от звездите. "Ако животът ви зависи от спечелването на един сет, на кого бихте го доверили", питат от АТР, а отговорът на Григор Димитров бе категоричен - Рафаел Надал. Българинът дори не се замисли, когато трябваше да избере.

В същото време Гришо заема престижна позиция в една от годишните класации на АТР. Най-добрият ни тенисист е шести в целия тур по отношение на реализирани точки за пробив за 2020 година. В мачовете си от съкратения заради пандемията сезон Григор Димитров е реализирал цели 45% от точките си за пробив.

Той отстъпва само на четирима с по-висока успеваемост – лидерът Рафа Надал с 49%, Ласло Джере с 48%, Диего Шварцман с 47% и Яник Синер с 46%. С 45% е и Карен Хачанов. До този момент Гришо никога не е поддържал толкова висок процент на реализирани точки за пробив.

Зад българина в топ 10 пък остават няколко сериозни имена, включително световният номер 1 Новак Джокович. Това са Андрей Рубльов с 44%, Филип Краинович с 44%)., Джокович с 43% и Александър Зверев с 43%.