Григор Димитров победи босненеца Дамир Джумхур  с 4:6, 6:4, 6:3 в среща от 1/8-финалите на тенис турнира в ДелРей бийч и продължава в битката за трофея.

Това бе първи мач на Гришо (номер 28 в света) срещу 88-ия в ранглистата на АТП, а непознатият противник за малко да го изненада в продължилия точно два часа двубой след срив в първия сет. Димитров поведе с 4:1, но допусна обрат до 4:6 след пет последователни гейма за съперника. Във втория сет играта се превърна в надлъгване с пробиви, но българинът успя да вземе решителния за 6:4. В решителната трета част Гришо допусна пробив на старта, но успя да го върне за 3:3, а след това и да поведе отново във важен момент - за 5:3.

На 1/4-финал, останалият единствен от поставените в топ 4 на схемата Димитров, ще срещне Адриан Манарино (Франция), с когото също няма мач досега, а ако отстрани и него, ще се изправи срещу победителя от битката Бенямин  (Германия) и Раджийв Рам (САЩ), които играят в петък.

Манарино (номер 49 в света и 8 в схемата на турнира) победи трудно японеца Тацума Ито (120 в АТП) със 7:6, 6:7, 6:3, за да стигне до 1/4-финалите.

 Представянето на Григор Димитров през годината - ТУК !!!