Григор Димитров направи великолепен мач срещу Маркос Багдатис, а трисетовата победа му осигури място на полуфиналите в Ротердам, където в събота ще се изправи срещу световния №7 Хуан Мартин Дел Потро. Мачът между двамата ще започне от 15:00 ч. българско време и ще бъде проследен с картина в БЛИЦ.

"Беше много труден мач с много бягане и атлетически движения по корта. Двубоят премина на няколко фази и се радвам, че успях да спечеля. Двамата с Маркос се познаваме от много време и сме много добри приятели. Прекарваме доста време заедно и напоследък си партнираме на двойки, така че не е лесно след подобен мач да приемеш загубата, но е хубаво, че нещата завършиха по този начин", коментира Гришо приятелската прегръдка между двамата след последната точка.

"В момента показвам добър тенис, но има още много неща, които могат да се подобрят. Достигането ми до финал в Бризбейн беше страхотно изживяване и определено промени целите ми за настоящата година", добави Григор, който след това бе помолен да коментира предстоящия мач с Дел Потро.

"Мисля, че имам добри шансове за победа. Дел Потро е тенисист от Топ 10, който е уважаван от всички и играе страхотен тенис. Няма да бъде лесен мач. Ще трябва да се движа доста добре по корта и ще се опитам да се концентрирам над тази си цел. Няма какво да губя и и ще изляза на корта, за да играя моята си игра", завърши Гришо, цитиран от tenniskafe.com.