Българската тенис звезда Григор Димитров даде пресконференция днес в зала „Арена Армеец”. Събитието е по повод участието на хасковлията в турнира „София Оупън”. Димитров пристигна в петък в столицата ни в компанията на приятелката си Никол Шерцингер.

На въпрос: „Как ще коментираш победата на Роджър Федерер над Надал на финала на Аустрелиън Оупън”?, Григор отговори: „Това ми беше мечтата - да играя срещу него. (смее се). Трудно беше да гледам мача (прави пауза). Със сигурност беше много трудно. Но 18-та титла. Получих добро съобщение от него след мача ми с Рафа. Не само бях поласкан, но беше специален момент за мен. Радвам се.”

На въпрос, какво му е казал Рафаел Надал след полуфинала, Димитров отговори: „Просто ми каза да продължа в същия дух и един ден ще спечеля турнир от Големия шлем. Да продължавам в същия стил.”

Отново за мача с Надал - Григор коментира: "Неведнъж съм показвал и съм доказвал, че мога да играя три от пет сета. Този мач с Рафа беше добър показател за мен. След мача се чувствах добре и можех да продължа още час и половин – два. Бях изключително щастлив от този факт, защото все пак, ако искаш да спечелиш такъв турнир, трябва не един и два, а да минеш през три четири такива мача. Винаги съм давал всичко от себе си, когато съм излизал на корта. Този път усетих себе си. Най-хубавото нещо беше, че когато мина известно време, осъзнах, че съм направил най-доброто нещо, за да спечеля. Но не винаги се получава.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ