Григор Димитров завърши своята подготовка за Australian Open, като в последния си мач преди „мейджъра“ в Мелбърн отстъпи пред Ник Кириос с 4-6, 2-6 на демонстративния турнир Kooyong Classic. Веднага след двубоя първата ни ракета разкри, че се бори със здравословен проблем, който се надява да излекува преди 20 януари.

Бившият №3 има мехури на дясната си ръка и използва специален метод, за да ги премахне.

„През последните дни спя с ръкавица, която поддържа ръката ми влажна през цялото време. Така че мога да я накисна и после всяка сутрин да ги отлепям от ръката си малко по малко. Така се случват нещата“, каза Григор пред foxsports.com.au.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Трябва да се погрижа за тези мехури, тъй като през последните два или три дни ръката ми е възпалена до известна степен. Между двата ми мача в Куйонг имах ден почивка, така че опитвам да разреша проблема. Ако оставим това настрана, съм готов“, каза Димитров.

Григор започва 11-ото си участие на Australian Open срещу Хуан Игнасио Лондеро, а това ще е първа среща между световния №19 и 26-годишния аржентинец, намиращ се на 51-о място в ранглистата. Това отреди жребият, теглен днес на специална церемония в Мелбърн.

„Надявам се да се излекувам в следващите няколко дни. Грижа се добре за ръката си и се надявам да бъда на 100%“, сподели бившият №3 преди участието си в най-успешния за него турнир от Шлема.