Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Истанбул с награден фонд 494 310 евро. Световният номер 11 победи във втория кръг Андрей Голубьов с 6:3, 6:2 в първи за него мач от надпреварата.

Димитров направи един пробив в първия сет и два във втория, които се оказаха достатъчни за класирането му на 1/4-финал. Съперник в следващия кръг ще бъде победителят от двубоя - Душан Лайович - Иван Додиг.

Благодарение на успеха Гришо си осигури 12 990 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата на АТР.

Трябва да се отбележи, че по трибуните на Централния корт имаше сериозен брой българи, които не пропускаха възможност да развеят трибагреника.

1/8-ФИНАЛ
Андрей Голубьов 3 2  
Григор Димитров 6 6  

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна със сервис-гейм за Григор Димитров. След това казахстанецът изпита сериозни затруднения при своето подаване като от 30:0 допусна пълен обрат. В крайна сметка той се измъкна след три дюса и изравни. При последвалия сервис на българина сценарият се повтори. Димитров обаче се защити още след първото равенство в точките - 2:1. Неувереността на Голубьов се затвърди в последвалия гейм, в който Гришо поведе с 3:1 след дюс, преднина и двойна грешка. С ас при 40:30 пък хасковлията затвърди пробива за 4:1, който се оказа достатъчен за спечелването на първата част. В решителния девети гейм Димитров завърши подаването си на нула за 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с пробив на Гришо, който бе затвърден със сервис на нула - 2:0. След това и двамата печелеха своите подавания, макар Голубьов да продължаваше да изпитва затруднения при своя начален удар. В седмия гейм Димитров успя да се възползва от това и направи втори пробив за 5:2, след което спокойно на затвори частта за 6:2, а с нея и мача.