Григор Димитров изненада с отговора си на въпрос кой е най-добрият му мач за 2019 година. Първата ракета на България говори след победата си над Борна Чорич с 6:3, 6:7 [10-8] на демонстративния турнир “Куайонг Класик”. Оказа се, че за бившия №3 мачът на сезона не е била победата срещу Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open, а успехът срещу Андреа Сепи в първия кръг на турнира.

“Победата срещу Роджър Федерер е много хубава. Срещнахме се в Ню Йорк и го победих, което е страхотно. Най-трудният мач за мен тогава бе срещу Андреа Сепи – това бе мачът на сезона. Знаех, че ако бия няколко пъти поред, то това ще ми помогне, затова мачът със Сепи бе ключов”, призна Димитров.

Той коментира и успеха над Борна Чорич. “Опитвах се да се фокусирам върху нещата, които зависят от мен. Атмосферните условия не са от тях. Обичам да съм тук, в Австралия преди Australian Open. Винаги започвам сезона тук и се опитвам да остана позитивно настроен. Трябва да работя върху още неща и смятам, че мога да се представям още по-добре“, каза Димитров.