Григор Димитров се класира за финала в Акапулко, показвайки тенис на изключително високо ниво и побеждавайки Анди Мъри в колкото инфакртен, толкова и атрактивен двубой. Минути след този емоционален и ценен успех Гришо даде интервю на корта, в което говори за важността на тази победа, за играта си през днешния ден и за предстоящия финал срещу Кевин Андерсън с начален час 05:00 ч. сутринта българско време.

На въпрос, това ли е най-голямата му победа в кариерата, Григор Димитров отговори: "Определено най-голямата".

"Анди е невероятен тенисист, всички знаем как играе. Наистина съм много щастлив от начина, по който играх. Изпитвах проблеми в първия сет, в третия сервирах за победата, но усещах, че мога да направя добър мач и исках да победя, желаех победата с цялото си сърце. На няколко пъти сме играли с него и в известна степен знаех какво да очаквам, но той не се отказва толкова лесно. Два тайбрека, но си взех победата", добави Димитров.

Във втория сет двамата направиха уникално разиграване, а хасковлията бе попитан дали това не бе повратният момент и дали това не му даде допълнителни сили да продължи да се бори. "Хм, кое точно? Имаше доста добри разигравания, а и публиката беше страхотна и ни подкрепяше поравно, оценявайки всяка добра точка. Да, имаше разигравания, които повдигаха духа ми, но срещу Анди трябва да се бориш през цялото време."

На финала в неделя сутринта в 05:00 часа Григор Димитров излиза срещу Кевин Андерсън. "Той е много труден противник, от него можеш да очакваш всичко. Притежава страхотен сервис и има ли ден, е много трудно да го победиш, но имам добри шансове. Сега мога единствено да си почина, да се подготвя за утре, да бъда свеж за финала и ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля", завърши българинът./БЛИЦ




Article.jpg