Григор Димитров ще се завърне на АТР тура на започващия следващата седмица турнир във Вашингтон, а жребият за основната схема ще се тегли тази вечер малко след полунощ българско време.

Състезанието е от престижната категория АТР 500, а Гришо ще е трети поставен в основната схема, ако в последния момент не настъпят промени сред заявените тенисисти. Първите 16 поставени във Вашингтон почиват в първи кръг и започват директно от втори, което означава, че първият противник на Григор ще е тенисист извън Топ 40 на ранглистата, пише "Тенис Кафе".

Водач в основната схема е Томаш Бердих, който не бе сред заявилите предварително участие играчи, но преди близо седмица получи "Уайлд кард" от организаторите на турнира. Втори поставен е Милош Раонич, трети е Димитров, а Топ 8 се допълва от Нишикори, Изнър, Гаске, Андерсън и Монфис.

Заявки са подали още тенисисти като ветераните Хюит, Карлович и Щепанек, както и младоците Поспишил, Томич и Сок.

Григор Димитров за трети път ще участва във Вашингтон. Дебютът му бе през 2011 г., когато записа две победи и бе спрян на осминафиналите от Янко Типсаревич, а през миналия сезон направи крачка напред и достигна до четвъртфиналите. Тогава хасковлията отново бе поставен, във втори кръг се справи с Малис, след това премина и през Куери, а в спора за място на полуфиналите загуби от Хаас след два тайбрека.

Гришо има да защитава 90 точки от миналогодишния четвъртфинал, което означава, че за да добави нови към актива си, ще трябва да подобри представянето си от миналия сезон.